Лесни лакомства






На тази страница, бих искала да Ви представя различни рецепти за моите лесни ястия. Аз мисля, че няма смисъл в готвенето, което отнема много време. Твърде нетърпелива съм и не обичам да прекарвам много време в кухнята, но искам да се погрижа за здравето на моето семейство и трябва да съчетавам бързото готвене със здравословния начин на живот. Моите ястия не са много изискани, но много вкусни и много лесни за приготвяне. Когато моят любим съпруг желае вечеря, няма по – голяма радост за мен да видя колко доволен и изненадан е той, когато топлата храна се появява на масата 20 – 30 минути, след като е била пожелана. Ето това и

ДОМАШЕН КИСЕЛ





Ще Ви представя много лесен и вкусен десерт, който ще бъде
високо оценен от Вас и Вашите неочаквани гости. Нужни са ни само:
·        Картофено или пшенично брашно
·        Половин лимон
·        2 лъжици захар
·        Малко от любимият Ви конфитюр, въпреки, че не е задължително
·        Две настъргани ябълки
·        2 пълни лъжици сметана или кисело мляко


Да започваме!
Измерете около половин литър вода, и от този половин литър отделете настрана половин чаша вода. Кипнете останалото количество вода в подходящ съд. Сега смесете останалите съставки (без ябълките и киселото мляко) с водата, която отделихте в началото. Разбъркайте всичко и  добавете към врящата вода. Нишестето, което се съдържа в картофите, смесено с врялата вода ще сгъсти текстурата на десерта, който ще придобие прозрачен цвят. Прибавете настърганите ябълки и оставете да поври за малко. След това добавете сметаната или киселото мляко и разбъркайте. Разпределете десерта в красиви купички и сервирайте на почетните гости . Бон Апети!







Имам наистина добра рецепта за... всъщност не знам как да го нарека. Прилича малко на пица, но има много екзотичен вкус заради тестото, което е приготвено с ръжено брашно. Получих рецептата от моята приятелка Магда, на която съм много благодарна за това, че ми я предостави. Ето ги и съставките на това интересно „печиво”:
·   0,5 литра вода
·   250 грама брашно от нахут
·   3 супени лъжици зехтин или друга мазнина
·   1 супена лъжица сол или универсална подправка
·   Къри, кориандър и подправки по Ваш избор ( може и без подправки)
·   Кетчуп
·   Маслини, сирене, гъби, кашкавал, пресен пипер, домати, лук – можете да сложите каквото пожелаете върху пицата – тя е по Ваш вкус.
В голям и удобен съд разбъркайте водата, брашно от нахут, мазнината, солта и подправките. Оставете сместа да престои 3-4 часа и след това я разстелете в намазнена тава за печене. Ако тестото изглежда течно, не се тревожете – то бързо ще се втвърди в горещата фурна. Трябва само да се уверите, че няма да изтече от тавата! За това количество съставки, аз използвам тава с диаметър 28 см. Сега можете да наредите продуктите, които сте избрали върху тестото. Сложете Вашата пица в предварително загрята фурна (190 градуса) и печете 40-45 минути, докато стане златиста на цвят. Нарежете пицата на парчета и украсете с кетчуп.